insight's Details:

Λέμε «Όχι» στο Άγχος των Deadlines

Πελάτης.  Μια λέξη, δεκάδες πρόσωπα που περνούν απ’ το μυαλό μας.  Όσο και αν τους αγαπάμε, υπάρχουν ορισμένες φορές που άθελα τους μας προκαλούν στρες με την πίεση των deadlines που μας ορίζουν.  Γι’ αυτό δεν φταίνε, βέβαια, οι ίδιοι οι πελάτες, αλλά το γεγονός ότι πρέπει αρχικά η ομάδα να οργανωθεί σωστά.  Βρίσκουμε τον τρόπο, λοιπόν, να πούμε «όχι» στο άγχος των deadlines.  Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή για αυτό, αλλά υπάρχουν tips που ο κάθε εργαζόμενος καλείται να ακολουθήσει, προκειμένου να απαλλαχθεί από την πίεση αυτή.

Αρχικά και πιο σημαντικό, ο επικεφαλής της κάθε ομάδας οφείλει να συντονίσει την ομάδα του και να την ενημερώνει για τις δουλειές που πρέπει να ολοκληρωθούν.  Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, πρέπει να ορίζονται εβδομαδιαίοι ή ημερήσιοι στόχοι, προκειμένου το κάθε μέλος της ομάδας να είναι ενήμερο για τις ευθύνες που του αναλογούν.  Με τον τρόπο αυτό, ο καθένας θα γνωρίζει όλα αυτά που πρέπει να κάνει, όπως επίσης και το χρόνο που απαιτείται για την κάθε μία από αυτές τις εργασίες.  Η σωστή διαχείριση του χρόνου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το κλειδί!

Επίσης, ένα καλό, ψυχολογικό κόλπο για να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας, είναι να λέτε στον εαυτό σας πως αυτά που έχετε να ολοκληρώσετε, πρέπει να παραδοθούν πιο νωρίς, απ’ ότι στην πραγματικότητα.  Έτσι, θα δημιουργήσετε ένα παραγωγικό άγχος στον εαυτό σας, που θα σας οδηγήσει στο να σκεφτείτε πιο νωρίς ιδέες και έπειτα να τις υλοποιήσετε.  Η φαινομενική αυτή πίεση είναι προτιμότερη από το να νιώθετε πως έχετε άπλετο χρόνο στα χέρια σας και στο τέλος να βρεθείτε αντιμέτωποι με το άγχος των deadlines!  Εξάλλου, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Επιπρόσθετα, όταν διάφορα άτομα δουλεύουν ομαδικά για την παράδοση ενός πρότζεκτ, είναι σημαντικό να παρέχουν τη βοήθεια τους ο ένας στον άλλο, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.  Μια ομάδα που ξέρει να συνεργάζεται άψογα και να βάζει τη συλλογικότητα πάνω από την ατομικότητα, τότε δε φοβάται για την πίεση των deadlines.  Φανταστείτε μια ομάδα που ξέρει να υποστηρίζει τη δουλειά των συναδέλφων της και να φροντίζει πως κανείς δε θα μείνει πίσω.  Αυτό θα πει σπουδαίο team spirit!

Στο τέλος, εάν συνειδητοποιήσετε πως παρόλη τη καλή σας διάθεση και το μεράκι που δείξατε για την υλοποίηση του πρότζεκτ στην ώρα του, εντούτοις η ημερομηνία παράδοσης είναι ανέφικτη, τότε υπάρχει και η επιλογή του διαλόγου!  Μιλήστε με τους πελάτες σας και εξηγείστε τους με λογικά επιχειρήματα πως αυτό που ζητούν, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.  Στο κάτω-κάτω όλοι άνθρωποι είμαστε και μπορούμε να δείξουμε κατανόηση σε ζητήματα λογικά!

Παρ’ όλα αυτά, κάθε δύσκολη πρόκληση είναι ευπρόσδεκτη στη δική μας εταιρεία.  Κάθε πελάτης μπορεί να επωφεληθεί από τις υπηρεσίες και τις λύσεις που του προσφέρουμε, καθώς είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να ακούσουμε και να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα του.  Φροντίζουμε το κάθε πρότζεκτ να παραδίδεται στην ώρα του, προκειμένου να δείχνουμε την απαραίτητη συνέπεια που πρέπει απέναντι στα άτομα που μας εμπιστεύονται. 

Share:

I hope you enjoy reading this blog post.

If you want LightBlack to help you turn your idea into a profitable product, just book a call

Recent Insights

Πόσο Σημαντική Είναι Στα Αλήθεια Μια Ιστοσελίδα Για την Επιχείρησή Σας;

Ας υποθέσουμε πως κάνετε την βόλτα σας σε διάφορα μαγαζιά, προκειμένου να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας. Στους δρόμους θα συναντήσετε μια σειρά από διάφορα καταστήματα …

Read More →

New Year, New Goals, New Promises

It’s officially here! 2023 has arrived and we are confident enough that things will turn out the way we want them to. This past year …

Read More →

All I Want For Christmas Is…

Χριστούγεννα! Η περίοδος όπου όλοι μας είμαστε λιγάκι πιο ξέγνοιαστοι και λιγάκι πιο ευδιάθετοι. Είναι η περίοδος όπου ετοιμάζουμε τη λίστα με τα δώρα και …

Read More →