LightBlack Logo
Insight’s Details:
Share:
I hope you enjoy reading this blog post.

If you want LightBlack to help you turn your idea into a profitable product, just book a call

Πόσο Σημαντική Είναι Στα Αλήθεια Μια Ιστοσελίδα Για την Επιχείρησή Σας;

Ας υποθέσουμε πως κάνετε την βόλτα σας σε διάφορα μαγαζιά, προκειμένου να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας. Στους δρόμους θα συναντήσετε μια σειρά από διάφορα καταστήματα ρούχων. Εντούτοις, δεν θα σας πείσουν όλα να σταματήσετε και να κοιτάξετε μέσα για να κάνετε τις αγορές σας.

Γιατί επιλέγουμε να επισκεφτούμε συγκεκριμένα καταστήματα;

   • Η βιτρίνα φαίνεται όμορφη και μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον.

   • Έχουμε κάνει τις αγορές μας ξανά στο παρελθόν από εκεί και ξέρουμε πως αξίζει.

  Κάπως έτσι λειτουργεί και ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας, όταν αυτός γίνεται σωστά.

  To πιο ισχυρό εργαλείο που κάθε Brand έχει στην κατοχή του είναι η δική του ιστοσελίδα. Από εκεί, ο πιθανός πελάτης μπορεί αναζητήσει πληροφορίες και αν τελικά πειστεί, τότε θα προχωρήσει στην αγορά είτε προϊόντων είτε υπηρεσιών. Ο υπεύθυνος που θα αναλάβει τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας, είναι αυτός που κατά κύριο λόγο θα επηρεάσει τον τρόπο που οι επισκέπτες βλέπουν το brand και αν θα επιστρέψουν ξανά μελλοντικά.

  «Ποτέ δεν θα έχεις δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις πρώτη εντύπωση. Όσο πιο γρήγορα ανακαλύψει την πληροφορία που ψάχνει ο χρήστης, τόσο πιο πετυχημένος θεωρείται και ο σχεδιασμός.»

  Η Σημασία των Στοιχείων

  Σύμφωνα με έρευνα του HubSpot που έγινε ανάμεσα σε 500 ερωτηθέντες, οι επισκέπτες εκτιμούν περισσότερο τις εικόνες σε μια ιστοσελίδα, ενώ μετά ακολουθούν τα χρώματα. Η γραφική παράσταση πιο κάτω παρουσιάζει αναλυτικά τα οπτικά στοιχεία που λαμβάνουν περισσότερο υπόψιν οι καταναλωτές.

  Ποια Οπτικά Στοιχεία Θεωρούν Πιο Σημαντικά Οι Καταναλωτές;

  Μέσω αυτής της γραφικής καταλαβαίνουμε πως καθίσταται απαραίτητο να υπάρχει ένας αρμονικός συνδυασμός  μεταξύ των στοιχείων στην ιστοσελίδα σας. Η πρόκληση για κάθε Web Designer έγκειται στο να κατανοήσει πλήρως την εικόνα του brand, τη φιλοσοφία του και τον τρόπο με τον οποίον επιθυμεί να επικοινωνήσει με τους καταναλωτές.

  «Στον κόσμο του ίντερνετ δεν υπάρχουν φυσικές παρουσίες και ομιλίες, αλλά ο σωστός σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας μπορεί να “μιλήσει” εκ μέρους του brand σας.»

  Το Χρώμα

  Αν κοιτάξουμε, για παράδειγμα, την αρχική σελίδα της Aquasana, μπορούμε να δούμε τη μεγάλη σημασία του χρώματος. Η Aquasana είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή ειδικών φίλτρων νερού, με την υπόσχεση πως θα βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινότητας μας. Αρχικά, το logo του brand κατακλύζεται από γαλάζιο, μπλε και άσπρο, δηλαδή τα χρώματα με τα οποία έχουμε συσχετίσει το νερό.

  Το κάθε χρώμα, βέβαια, παίζει το δικό του ξεχωριστό ρόλο στο πως θέλετε οι πελάτες να σας βλέπουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αποδεδειγμένο πως το μπλε είναι συνυφασμένο με την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία, ενώ για παράδειγμα το μαύρο χρώμα έχει συνδεθεί με προϊόντα υψηλού κύρους.

  Τα Κείμενα και οι Γραμματοσειρές 

  Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε ιστοσελίδας είναι τα κείμενα. Αυτό που αναμένει ο επισκέπτης να διαβάσει από τα κείμενα, είναι σημαντικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας. Πέραν από το ότι τα κείμενα πρέπει να είναι καλογραμμένα, η γραμματοσειρά με την οποία θα παρουσιάζονται πρέπει να είναι ανάλογη του τρόπου που θέλετε να προβάλετε την εικόνα σας.

  Στην πιο πάνω εικόνα μπορούμε να διαβάσουμε τις υπηρεσίες κομμωτικής που παρέχει ένα από τα καλύτερα hair salon στη Μελβούρνη. Η ιστοσελίδα του Rakis on Collins δίνει ναι μεν αναλυτικές πληροφορίες προς τους επισκέπτες, χωρίς όμως να προκαλεί κάποια δυσκολία στην ανάγνωση. Η επιλογή της συγκεκριμένης γραμματοσειράς είναι απλή, κομψή και ευανάγνωστη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τον επαγγελματικό χαρακτήρα του brand και την υπόσχεση πως θα δώσει στους πελάτες μια μοναδική εμπειρία.

  Οι Εικόνες

  Λένε πως μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και αυτό δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί καλύτερα στην περίπτωση μιας ιστοσελίδας. Οι φωτογραφίες «αφηγούνται» τη δική τους ιστορία και προσθέτουν αξιοπιστία στο brand. Η σωστή επιλογή των εικόνων και η σωστή τους παρουσίαση τραβούν τα βλέμματα των επισκεπτών. Και αυτό πάλι είναι αποτέλεσμα ενός έμπειρου Web Designer.

  Σε ποιον δεν θα άνοιγε η όρεξη βλέποντας αυτές τις λαχταριστές επιλογές από την Ταβέρνα του Λεβέντη; Μία από τις πιο παραδοσιακές ταβέρνες της Λευκωσίας έχει καταφέρει, μέσω του φωτογραφικού υλικού που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της, να αποδείξει στον επισκέπτη πως είναι σε θέση να παρέχει ποιοτικά πιάτα. Χάρη στη δύναμη του οπτικού στοιχείου ένας επισκέπτης έχει περισσότερες πιθανότητες να εξελιχτεί σε πελάτη.

  Κάπως έτσι καταλήγουμε στο εξής σχήμα:

  Όσο απλά και αν ακούγονται όλα αυτά στη θεωρία, εντούτοις, είναι πιο περίπλοκο να εφαρμοστούν στην πράξη. Αν καταφέρετε να βρείτε μια έμπειρη ομάδα που μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο αυτό, τότε τα πλεονεκτήματα που θα αποκτήσετε θα είναι πολλά. Έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις – αλλά και δημιουργικότητα-, εδώ στη LightBlack παρέχουμε υπηρεσίες Σχεδιασμού Ιστοσελίδας, με την εγγύηση πως η ιστοσελίδα σας θα αποκτήσει μια ολοκαίνουργια εικόνα ή θα ανανεώσει την ήδη υπάρχουσα της.

  Σκοπός μας είναι να καταφέρετε να επικοινωνήστε με το κοινό σας όπως εσείς επιθυμείτε και να τους πείσετε μεθοδικά να εμπιστευτούν τις υπηρεσίες σας. Αφήστε την έμπειρη μας ομάδα να αναλάβει τον ολοκληρωτικό σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας, με απώτερο σκοπό να αναδείξετε το πραγματικό σας ταλέντο.

  «Η ιστοσελίδα σου είναι το κέντρο του ηλεκτρονικού σου οικοσυστήματος ή της ηλεκτρονικής σου αποτύπωσης. Η εμφάνιση της ιστοσελίδας παίζει καθοριστικό ρόλο από τα πρώτα δευτερόλεπτα στο κατά πόσο θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει τον δεσμό μεταξύ του χρήστη και του brand. Σκέψου το σαν ένας δυναμικός καμβάς όπου μπορείς να πειραματίζεσαι και σχεδόν στιγμιαία να λαμβάνεις την άποψη των θεατών σου για το πόσο αποδοτικό είναι ή όχι το αποτέλεσμα. Εξάλλου ο σχεδιασμός της σελίδας είναι τόσο εύκολος που τον καθιστά παράλληλα και τόσο δύσκολο»

  Legal Notice:

  By reposting this article or just a part of it, it is required that you mention LIGHTBLACK.EU as the main source, with an active link, within your publication.